5) Prinses Beatrix bij viering 300 jaar Bovenmolen

16-08-2022

Prinses Beatrix bij viering driehonderd jaar Bovenmolen Zevenhuizen


16 augustus 2022 - 14:00

RVD, nr. 214
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is vrijdagmiddag 9 september aanwezig bij de viering van het driehonderdjarig bestaan van de Bovenmolen in Zevenhuizen.

De Bovenmolen is één van de vier molens van de molengang in Zevenhuizen. Samen overbruggen zij een hoogteverschil van ongeveer 4,5 meter tussen de rivier de Rotte en de polder. Sinds 1952 heeft een elektrisch gemaal de taak van de molens overgenomen. De vier molens zijn nog intact en maalvaardig en kunnen bij calamiteiten hun oude taak weer opnemen.

Prinses Beatrix bezoekt de Bovenmolen en spreekt met de molenaars van de molenviergang over hun werk, over de geschiedenis en de instandhouding van de molens en over de recente restauraties. Ook gaat de Prinses in gesprek met bestuursleden van de Stichting Molenviergang Zevenhuizen, de Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied en vertegenwoordigers van andere betrokken organisaties. Tijdens de viering van het driehonderdjarig bestaan wordt het beheer van de Bovenmolen overgedragen aan de zevende generatie van één molenaarsfamilie.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen.

Colofon


De inhoud van dit bericht is opgesteld door:

  • Rijksvoorlichtingsdienst/Koninklijk Huis

Maak een gratis website.