Wetenswaardig

Nieuws van de Molen4gang in de Tweemanspolder

Rick and Morty, Jerry in another jam
Rick and Morty, Jerry in another jam

Molen 2: Toneel van WORMAGEDDON

Wormageddon is een echte schattenjacht. 

Ergens over de hele wereld zijn er 14 unieke en meeslepende scènes waarin enkele van je favoriete Rick en Morty-personages vechten tegen gigantische wormen. Volgens de officiële regels voor Wormageddon waren er negen geheime locaties in ten minste zeven verschillende landen. Die lijst met mogelijke landen omvatte niet Noord-Korea, Syrië, Iran, Cuba, Venezuela, Rusland en Oekraïne. Als je een van de negen geheime ontdekt,e kon je een prijs winnen. Zie voor de locaties:

https://rickandmorty.com/locations/

Deze wedstrijd voor schattenjacht vond plaats van dinsdag 23 augustus tot en met vrijdag 9 september.

Gift van Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied tijdens jaarvergadering
Gift van Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied tijdens jaarvergadering

Open Monumentendag 10/9/2022

Tijdens de komende Open Monumentendagen (10 en 11 september) is het vooral zaterdagmiddag de moeite waard om de molenviergang te bezoeken. Bij de 300 jarige Bovenmolen staat een feesttent, alwaar U van 11.00 - 16.30 uur in een muzikale omgeving onze kraam met hebbedingen rond de molens kunt bezoeken, een drankje kunt nuttigen en de inzendingen van onze Dicht- en Tekenwedstrijd kunt bewonderen. Of gewoon een praatje maken met de molenaars en de vrijwilligers van de Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied en de Stichting tot Instandhouding van de Molenviergang van de Tweemanspolder,

In de middag tussen 14.30 en 15.30 wordt U verrast met het optreden van de Zevenhuizense slagwerk band “AFSLAG 9” .

De inzenders van tekeningen en/of gedichten voor de Dicht- en Tekenwedstrijd, die buiten de prijzen zijn gevallen kunnen die middag een bruikbaar aandenken aan hun inzending ontvangen….

U KOMT TOCH OOK?

300 jaar Bovenmolen

Tevreden kijkt de Stichting tot Instandhouding van de Molenviergang van de Tweemanspolder samen met de Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied terug op de viering van het 300 jarig bestaan van de Bovenmolen op vrjdagmiddag 9 september j.l. Dat was het moment waarop in een speciale bijeenkomst van betrokkenen bij de Molenviergang in het algemeen en de bovenmolen in het bijzonder werd gehouden.

Wij waren daarbij bijzonder vereerd met het werkbezoek, dat HKH Prinses Beatrix als beschermvrouw van de Hollandse Molen, ons gunde. Zij gaf een extra dimensie aan de overdracht van het molenaarsschap op deze molen, waarbij Johan Ottevanger na ruim 35 jaren de vang overdroeg aan zijn zoon, de zevende telg van het geslacht Ottevanger die de Bovenmolen sinds 1813 beheert.

Ook werden tijdens deze bijeenkomst de prijzen uitgereikt van de Dicht- en tekenwedstrijd, t.g.v. 300 jaar bovenmolen onder de leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Zuidplas was uitgeschreven. Deze prijzen werden op een professionale wijze uitgereikt door de kinderburgemeester van Zuidplas, Thomas Schouten, en de kinderburgemeester van de Rotte, Michael Kortland.

De Stichting en Vereniging zijn hierdoor extra gemotiveerd om de Molenviergang een duurzame toekomst te bieden.

Maak een gratis website.