Kopie van Bestuur Stichting kiest nieuwe voorzitter op 23 februari 2023

05-05-2023

Graag wil ik me even aan u voorstellen, ik ben Peter Molenaar getrouwd en ons gezin heeft drie kinderen. Geboren in Moerkapelle, opgegroeid in Zevenhuizen en vanaf ons trouwen woonachtig in Moerkapelle.

In het dagelijks leven werkzaam bij een opkweekbedrijf voor plantmateriaal in Bleiswijk. Daarnaast ben ik sinds december 2008 raadslid, eerst in de voormalige gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle en sinds de fusie in 2010 in onze gemeente Zuidplas.

23 februari 2023 heb ik het voorzitterschap van de stichting tot instandhouding van de Molenviergang van de Tweemanspolder over mogen nemen van Johan Helmer die 8 jaar voorzitter van de stichting is geweest.

In Zevenhuizen om precies te zijn in de Tweemanspolder staat een unieke molenviergang. Deze vier molens zijn echt afhankelijk van elkaar en 24 keer per jaar draaien deze molens ook actief, werkelijk een schitterend gezicht! Dit wordt mogelijk gemaakt door vier vrijwillige molenaars die de molens zelf bewonen en met passie deze Rijksmonumenten "malende" en in goede conditie houden.

Midden in de Randstad vlakbij de grote steden en snelwegen vind je hier een oase van rust.

Zuidplas is een sterk groeiende gemeente met veel woningbouw in en aan elk van de vier dorpen. Ook wordt een nieuw dorp (vijfde) dorp gerealiseerd. Dit alles een aantal meters onder zeeniveau.

Meer dan 300 jaar geleden is besloten de Tweemanspolder droog te maken, in feite is dit de geboorte van deze unieke molenviergang in de Tweemanspolder. De geschiedenis hierover vind u in het Molenmuseum aan de Tweemanspolder, die elke laatste zaterdag van de maand geopend is voor publiek van 13.30 uur tot en met 16.00 uur. Vereniging de Molenvrienden is een voorname sponsor van de Molenviergang.

De stichting molenviergang Tweemanspolder heeft een zeer enthousiast en deskundig bestuur en heeft als doelstelling: de instandhouding van de vier molens in de Tweemanspolder te Zevenhuizen samen met de vrijwillige molenaars.

Daar sta ik voor de volle 100 % achter en ik wil mij graag inzetten voor dit uniek erfgoed, laten we dit unieke stukje Zevenhuizen met elkaar koesteren en als u er eens op uit gaat in onze mooie gemeente, overweeg eens een fiets of wandeltocht langs deze vier molens in Zevenhuizen.

Peter Molenaar


Maak een gratis website.